Gluren bij de buren

by

Van de andere applicaties was ik het meest onder de indruk van Wordstock, zowel conceptueel als grafisch. Ik vond het een heel leuk idee om een abstract en saai idee (de stockmarket) op zo’n leuke manier aan de man te brengen. De applicatie wordt ook heel aantrekkelijk gepresenteerd, met een slim gebruik van flash voor de grafiek. Spijtig dat technische problemen (laadtijd) deze applicatie een beetje de das omdoen.

Ook Planetery Conquest zit knap in elkaar, alleen slagen ze er niet echt in om de spanning van een ruimte-veroverings-spel over te brengen in hun gebruikersinterface: het blijft allemaal wat droog. Dat hebben ze zelf ook opgemerkt en stappen in de goeie richting genomen: planeten hebben een naam, eenvoudigere toekenning van resources, …

Hello Kitty Fightclub heeft me ook verrast: hoewel het concept me eerst kinderachtig leek, ben ik toch vaak teruggegaan om mijn Kitty nogmaals in de strijd te werpen: ik denk dat de customisatiemogelijkheden en het knappe gebruik van overlays (de ‘schade’ op de kitty) een eerder eenvoudig concept interessant houden. De interface is onconventioneel (felle kleuren, grote lettertypes, …), maar werkt wél wegens zijn consistentie.

Dit kan ik spijtig genoeg niet zeggen van My Little Dog: ik moet eerlijk zijn en vermelden dat het concept mij ook niet interesseert. Doch waren er (in de eerste versie) verschillende dingen mis met de interface: de knoppen waren niet consistent qua plaatsing, het was soms niet duidelijk waarop je kon klikken en wat niet (de open koelkast), … Dit hebben ze in hun presentatie wel duidelijk aangehaald en verbeterd.

Over de KUL Timetable kan ik zeggen dat ik enorm respect heb om een applicatie te starten die in eerste instantie slechts een beperkt aantal gebruikers kan aanspreken. Ze hebben echter een heel functionele kalender gemaakt, en de technische horde overwonnen van die dekselse SAP-roosters te screenscrapen. Ik gebruik de applicatie zelf niet, maar heb al van verschillende mensen gehoord dat ze er veel aan hebben – en daar gaat het uiteindelijk om!

Advertisements

One Response to “Gluren bij de buren”

  1. Willem Says:

    van het KUL Timetable: bedankt 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: