Gezien bij de andere groepjes

by

De applicatie die ik het meeste gebruikt heb van de andere groepjes is de “Hello Kitty Fight Club”. Een positief punt is het heel erg simpel concept. De humor in het concept (het kind-vriendelijke katje in de vechtclub) vind ik ook origineel. De interface van applicatie ziet er kinderlijk uit (past in het concept) en is simpel in gebruik.

Wat me opviel bij het gebruik van de Facebook applicaties is dat reactietijd belangrijk is. Vooral als deze groter is dan 2 à 3 seconden, wordt het hinderlijk. In onze eigen applicatie hebben dit proberen op te vangen door het gebruik van AJAX zodat de wachttijd wordt opgevangen door grafische effecten.

Wat ik ook heb gezien in twee applicaties is dat je moet opletten hoe je bepaalde gegevens vraagt: in Planetary Conquest en Wordstock moet je als speler getallen ingeven. In beide applicaties wordt dit gedaan met sliders. De sliders in Planetary Conquest zijn echter niet zo precies: het is moeilijk precies het gewenste bedrag in te geven (de stapjes die de slider maakt zijn te groot).

Het iteratief werken op basis van feedback van de gebruikers bleek voor elk groepje een meerwaarde te hebben.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: