Very very small screens

by

In de les van chikul09 hebben we verschillende systemen gezien die een zeer groot scherm hadden, vergeleken met degenen die we tegenwoordig gewoon zijn (het gemiddelde laptop of pc-scherm).
De aanpak om user interfaces te ontwikkelen voor deze systemen, zal dus anders moeten zijn, aangezien met een muis werken op een scherm van 1,5 x 2 meter, zeker geen sinecure zou zijn.

Nu is het andere extreem ook geen “thing of the future” meer, zoals hier te zien is.
De ontwerpster van dit systeem heeft ervoor gekozen enkel “statische” informatie op de lenzen van de bril te zetten. Maar wat als je dit systeem zou willen gebruiken voor “dynamische” informatie, die eventueel zelfs aangepast kan worden door de gebruiker?

Laat je de gebruiker dan werken met knopjes op de zijkanten van de bril? Waarschijnlijk is dit relatief makkelijk te implementeren, maar zal dit voor problemen zorgen bij de gebruiker. Wat als hij bijvoorbeeld wil inzoomen op een kaart, terwijl hij in een drukke stad aan het fietsen is, en zijn handen beter op het stuur houdt?
Dan zouden dit soort systemen vrij snel verboden worden in vele omstandigheden.

Je kan eventueel ook proberen werken met “sixth sense” systemen. Je zou dan de gebruiker laten “denken” wat hij wil doen. Met de huidige bestaande sixth sense systemen, zou dit echter vereisen dat de gebruiker een medische ingreep laat uitvoeren om een chip te implanteren in de  hersenen, of dat de gebruiker met een groot soort “helm” zou rondlopen om zijn gedachten te “meten”.

Een derde oplossing waar ik spontaan aan denk, is van de gebruiker via oogbewegingen te laten werken met de bril. Dit verzwaart de programma’s in de bril natuurlijk, aangezien ze oogbewegingherkenning moeten doen, maar het lijkt wel een goede manier om dit systeem uit te breiden zodat de gebruiker kan kiezen wat hij/zij ziet in de lenzen.

Op zich heb ik niet onmiddelijk een kant-en-klare oplossing om dit systeem uit te breiden, maar het is zeker interessant van te weten dat user interfaces voor zeer kleine schermen ooit nodig zullen zijn, en het is leuk om eens te beredeneren hoe wij, na het volgen van CHIKUL09, het zouden aanpakken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: