Delicious overview

by

Een gigantische repository bookmarks, dat #chikul09 delicious gedoe. Maar welke bookmarks zijn eigenlijk de moeite waard om te lezen? Mijn vrienden zeggen altijd dat ik bot ben, maar in een samenvatting van alle delicious bookmarks, bot zijn is iets positief. Het geeft je een duidelijk overzicht van de must-read links, en de nutteloze time/energy-wasters.

Vooraf: mijn excuses als ik mensen hiermee tegen de borst stoot. De bedoeling is om een snel overzicht van alle delicious links te krijgen. Indien een link wordt afgekeurd, probeer ik steeds te zeggen waarom.

Vooraf (2): deze lijst is niet up2date, maar ik hem delen is misschien toch nuttig.

Must-read

http://fora.tv/2008/12/12/Tan_Le_Brings_the_Force_to_Life_with_Mind_Control_Device#chapter_01 Skip naar 11:00 en uw mond valt open. Dit deed mij beseffen dat er VEEL verschillende user interfaces in het vooruitzicht zijn.
http://www.pantos.org/atw/35317.html Snel gelezen, vat mooi samen hoe je een site test op useability.
http://thatsalottachi.wordpress.com/2009/03/26/praktische-tips-facebook-php-en-mysql/ (Superhandig! Lang leve samenwerking!)
http://www.apimac.com/research/holographical_interface.php (leuk idee, snel gelezen)
http://thinkvitamin.com/features/bargain-basement-usability-testing/ (lees enkel de inleiding, de rest is voor de ge-interesseerde)
http://www.classicsys.com/css06/cfm/article.cfm?articleid=23&title=Managing-Risk-with-Usability-Testing (Zeer interessant artikel over think-aloud tests, en hoe je er het meeste uithaalt)
http://www.strangesystems.net/archives/2005/03/using_wireframe.php (goede overview van wat wireframes zijn, misschien jammer dat we deze niet gebruikt hebben in de les)

If you have time

Steeds met een snelle samenvatting naast, om je de tijd te sparen
http://www.topnews.in/analysts-feel-computer-mouse-will-be-pass-2013-253725 (Lees de titel, en je weet ook al genoeg)
http://interfacematters.com/2007/08/ui-best-practice-if-they-cant-do-it.html (If they can’t do it, hide the button)
http://homepage.mac.com/bradster/iarchitect/ (Met user interface design valt geld te verdienen)
http://www.technicat.com/writing/ui.html (Leuk overzicht van fouten, ontbreekt prentjes, maar is eigenlijk een entertaining read!)
http://www.adaptivepath.com/blog/2009/01/07/three-mobile-user-experience-trends-to-watch-in-2009/ (HEEL erg interessante idee-en, maar in advanced Engels en dus niet zo simpel te lezen)
http://www.dag.nl/multimedia/toen-lelijkheid-heel-gewoon-239221 (leuk maar niet noodzakelijk)
http://thinkvitamin.com/features/20-steps-to-better-wireframing/ (gaat over wireframing, een planning technique. Niet echt CHI-gerelateerd)
http://www.linuxloop.com/news/2009/02/19/the-problem-with-my-first-experience-with-linux-posts/ (Gebruikersinterfaces kan je niet voor iedereen goed maken)

Worthless

http://en.blog.wordpress.com/2009/03/26/twitter-widget/ (Ok, twitter for your blog. Lees het indien ge-interesseerd)
http://in.sys-con.com/node/898537 Mist een besluit, vertelt dingen die we allemaal al weten (GUI-generation tools quick-and-dirty, frustraties als ge de link met uw model moet breken, etc)
http://www.techzine.nl/nieuws/19625/Apple-onthult-iPhone-OS-3.0:-Een-samenvatting.html Ok, iPhone is een leuk concept, maar who cares in wat iPhone OS 3.0 kan doen?
http://www.useit.com/alertbox/981115_comments.html (Niet helemaal doorgelezen, maar het zijn commentaren over 3D interfaces uit 1998. Over dat 3D nog niet klaar is om gebruikt te worden in user interfaces. Relevantie in 2009?)
http://tweakers.net/nieuws/59261/mac-os-x-106-krijgt-mogelijk-nieuwe-grafische-interface-update.html (Nieuwe stijl voor Mac OSX. Relevantie?)
http://www.nytimes.com/2009/03/27/technology/internet/27twitter.html?_r=1 (Heeey, een artikel over twitter. Relevantie voor CHI?)

Advertisements

One Response to “Delicious overview”

  1. Mind Control Device « Ervaringen uit GebruikersInterfaceLand Says:

    […] een blogpost van een medestudent (parasietje) (https://clickoktocancel.wordpress.com/2009/05/22/delicious-overview/#more-205) staan enkele links uit onze delicious chikul09 tag gesorteerd. Ik bespreek hier de eerste link die […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: