De andere groepen

by

Een overview van alle andere groepen: interessant! En toch, ik heb weinig tot niets bijgeleerd. Ik hoop dat ik onbewust toch een hoop kennis heb verworven, want ik zou de ontwikkeling van onze app nog steeds hetzelfde hebben aangepakt.

Ik vond Planetary Conquest het meest geslaagd, omdat zij heel intelligent gebruik maken van facebook als sociaal platform. Net zoals Hello Kitty fightclub sturen zij notices wanneer iemand je planeet aanvalt. Maar alles lijkt zoveel meer waard te zijn. Waar je in Hello Kitty enkel een getalletje als beloning krijgt (Mijn kitty is sterker!), heb je in planetary conquest planeten om te vergaren. En je kan je vrienden echt tonen: “Haha, ik heb je planeet afgepakt!”, en daar kunnen mensen op reageren in de feed.

Het concept was dus beter, en dit werd gecombineerd met een gui die “just works”. Goed over nagedacht. Het enige nadeel van die groep is dat de GUI weinig klassiek was; een beetje experimenteren/innoveren was wel leuk geweest.

Maar dat is helaas ook wat ik geleerd heb. Met alle innovatieve interfaces (Hello Kitty, My Dog, Wordstock) waarin heel toffe dingen zaten, vind ik Planetary Conquest nog steeds het beste. Nicholas Carr zei “IT Doesn’t Matter”. Daar zijn een heleboel reacties op gekomen, met als samenvatting “IT is an enabler”. Nu zeg ik: “CHI doesn’t matter”. Alle stellingen van Nicholas Carr zijn waar voor CHI: “Don’t innovate, follow”, “Only do the bare minimum”. Apple is heel innovatief op het gebied van CHI, en zij verdienen daar veel geld mee. Maar gek genoeg verdient SAP ook geweldig veel geld, terwijl daar CHI een noodzakelijk kwaad is.

Conclusie: CHI is een enabler. Een mooie GUI zal een belabberd spelconcept niet kunnen redden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: