Het gaat ook nog goed

by

Omdat het niet altijd kommer en kwel moet zijn, neem ik deze week een greep uit websites die ik qua user interface wel weet te smaken. Dit vak zou het vak niet zijn als ik daar ook mijn redenen niet voor zou geven!

  • STUK: Kunstencentrum STUK te Leuven. Zoals het een kunstencentrum behoort staat de agenda meteen centraal bovenaan.  Geen eindeloos geklik of drop-down lijstjes doorlopen om de juiste datum te kiezen en te ontdekken wat er te doen valt. Hier kunnen vele andere sites nog van leren (we kijken naar niemand, cultuuragenda Stad Leuven)
  • Sourceforge: Waar deze website vroeger een ver-schrik-ke-lijk kluwen was van corporate-sponsored links, onoverzichtelijke menu’s en onduidelijke navigatie, hebben ze eindelijk het dek schoon gezwabberd. De hoofdpagina vertelt de gebruiker in 1 oogopslag wat er te doen valt: start met iets nieuw, doe mee, of zoek iets! Het kleurenschema (zwart-oranje) mag dan een beetje radicaal zijn, het geeft wel heel duidelijk aan wat de top-menu items zijn en wat de acties daaronder voorstellen.
  • Steampowered Store: Hoewel er op de hoofdpagina veel informatie wordt versleten (nieuwe games, nieuws, top sellers, …), is het geheel niet te druk. Vanaf je een categorie hebt geselecteerd (bijvoorbeeld: Puzzle games) valt de rechterbalk weg en kan je de games gemakkelijk selecteren op naam, prijs of score. De zwarte balk vanboven zorgt ervoor dat de gebruiker altijd weet waar hij zich in de website bevindt en meteen terug kan naar de hoofdpagina. In tegenstelling tot het eerder drukke Amazon worden hier de recommendations pas weergegeven als je je winkelkarretje bekijkt. Dit zorgt ervoor dat de pagina’s minder druk zijn. Niemand koopt graag dingen online met een opgejaagd gevoel 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: