Geniepige popup…

by

We hebben al meer dan eens een popup gezien waarvan de knoppen verwarrend zijn (zie bvb de allereerste post op onze blog).

Ergens wil ik nog wel geloven dat dit soort popups kan gebeuren vanwege onoplettendheid van de programmeur. Het is uiteindelijk mogelijk dat je tijdens het programmeren van je GUI, de duidelijkheid uit het oog verliest, als je bvb voorgeprogrammeerde popups gebruikt, waar je enkel de “labels” van de knoppen moet invullen.

Bij deze popup uit Zango verdenk ik de programmeur daarentegen van geniepig te zijn:
zango

(zie http://i39.tinypic.com/16abhn7.jpg voor een grotere versie).

Je hebt net de knop “cancel” in het hoofdvenster aangeklikt en de eerste zin van de popup vraagt of je zeker bent dat je de download wil cancellen. Een onoplettende gebruiker zal dan denken “ok, ja, ik ben daar zeker van” en nog maar eens de knop “cancel” klikken.

Dit lijkt logisch, totdat je de volledige tekst gelezen hebt en eventueel voor de zekerheid herlezen hebt: de knop “OK” zal het cancellen afronden (zoals je wou), terwijl de knop “Cancel” het cancellen zal cancellen!

Aangezien de programmeur hier zelf de volledige tekst gegeven heeft, denk ik dat hij/zij op deze manier probeert het aantal downloads van het programma te verhogen, hoewel ik denk dat de gebruiker hierdoor kan beginnen twijfelen aan de “eerlijkheid” van de makers van het programma.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: